Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Trick or treat?


Trick or treat? H'αλλιώς, χρεοκοπία ή υπερψήφιση? Η αλήθεια είναι βέβαια πως ούτε τρομάξαμε, αλλά ούτε και θα κεράσουμε.Και το ίδιο νοσηρό κλίμα συνεχίζεται μ ένα πρωθυπουργό που είναι έτοιμος να κάνει το λαγό κι ένα αρχηγό αντιπολίτευσης που επιμένει να κάνει την πάπια.Ο λαγός και πάπια είναι βέβαια ρόλοι που δεν έχουν να κάνουν με τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλα με τις 2 συγκεκριμένες θέσεις ευθύνης ,που τείνουν να είναι πλέον θέσεις ανευθυνότητας.Γιατί επιμένουν να αγνοούν το γεγονός πως δεν είναι απλά μέρος του προβλήματος,αλλά οι ίδιοι είναι το πρόβλημα.Αυτοί κι όλοι οι παρατρεχάμενοι θεσιθήρες που στελεχώνουν τους παρασιτικούς στο κράτος κοματικούς μηχανισμούς.Αλλά όταν το ζώο ψοφήσει, πεθαίνουν και τα παράσιτα που το οδήγησαν στο θάνατο.
Έχεις παρατηρήσει κάτι με τις εκλογές? θυμίζει τα δικά μας αγροτικά ιατρεία.Εκεί συναντάς ως επί το πλείστον νεαρούς, φερέλπιδες, συχνά άσχετους και συχνά διαπλεκόμενους με φαρμακευτικές εταιρίες γιατρούς ή καλοβολεμένους μόνιμους που δε θα μπορούσαν να επιβιώσουν πουθενά αλλού, καθώς η επαφή τους με τη γνώση απέχει όσο η γνωριμία του Μητσοτάκη με το Γέρο της 'δημοκρατίας'(αυτόν που φαγε τα κομμούνια όπως ο σημερινός τρώει τους μισθούς).Κι αν έχει περάσει ο γιατρουδάκος με το σπαθί του, έχεις και μια ελπίδα.Γιατί θα μπορούσε να ναι πχ. πρωταθλητής σ ένα άθλημα και να πέρασε τιμής ένεκεν στην ιατρική και τιμής ένεκεν να πήρε το πτυχίο, όπως συμβαίνει και σε γυναίκες πρώην πρωθυπουργών.Και μπορεί μετά να τον δεις και υποψήφιο περιφεριάρχη, λέμε τώρα.Ή μπορείς να δεις κόρη καθηγητή ιατρικής να χει πάρει 50 μεταγραφές εξωτερικού και εσωτερικού μέχρι να ρθει κοντά στον πατερούλη και να γίνεται λέκτορας ιατρικής πριν πάρει καν ειδικότητα. Γιατί ενδιαφέρουν οι τύποι και το βόλεμα, αλλά όχι η ουσία.Κι όταν στις περιφεριακές εκλογές στέλνεις τους κοματικούς νεοσούς για εξάσκηση ή τον κοματικό απόπατο, μην περιμένεις και πολλά από την τοπική αυτοδιοίκηση.Εκτός αν θες να πάρουν το γιο σου στο δήμο και την κορούλα στην κοινότητα.Που αφού απέκτησαν 2 ανευ ουσίας και αντικρίσματος πτυχία, ψάχνουν για δουλειά.Κι ας σου βγήκε η Παναγία να τους πληρώνεις μέχρι να τελειώσουν το ΤΕΙ παπαρολογίας στην πέρα Παναγιά κι ας τα έσταζες και στους καθηγητές των ΤΕΙ για να τους κάνουν ιδιαίτερα, κάτι που έτσι κι αλλιώς έκανες και με τους καθηγητές στο λύκειο.Όλοι έτρεχαν για δεκαετίες στα βουλευτικά γραφεία για ένα κομάτι ψωμί, μόνο που τους άφησαν να χαλάσουν όλο το υπόλοιπο καρβέλι.Εξ ου και η τωρινή ανοχή, που ίσως περιέχει κι ένα αίσθημα συνενοχής μαζί με ανεξέλεγκτη ανασφάλεια. Γι'αυτό και η εντολή Γιώργο ήταν σκάσε και δούλευε.Σκάσε και δούλευε μέχρι να προλάβουν και οι υπόλοιποι να διασώσουν τα φράγκα τους στην Ελβετία, όπου συνοστίζονται σαν τις Σμυρνιές στην προκυμαία.Αν τους μείνει τίποτα στην άκρη δηλαδή.Γιατί πλέον η γριά στη λαϊκή αισθάνεται σαν να περνά από τη Monte Napoleone στο Μιλάνο...

6 σχόλια:

  1. Καλά ε, έχεις δίκιο, σαν τα αγροτικά ιατρεία..
    Τι να πεις παιδί μου, μήπως αυτοί μπορούν να μας σώσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μην περιμένεις σωτήρες.Το θέμα είναι ο καθένας να είναι ικανός γι αυτό που του αναθέτουν να κάνει. Είτε είναι σκουπιδιάρης είτε πρωθυπουργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Ενα αίσθημα συνενοχής που εκμεταλλεύονται μια χαρά όσοι έστησαν αυτό το σύστημα και έκαναν περιουσίες από αυτό ("όλοι μαζί τα φαγαμε").

    Δυστυχώς η κατάσταση είναι τόσο αρρωστημένη που δεν υπάρχουν καν εφεδρείες. Και να θέλουμε να παλλαγούμε από όλους αυτούς, δεν υπάρχει "πάγκος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για ν απαλλαγείς από αυτούς και τους απογόνους πρέπει να επιβληθεί υποχρεωτική στείρωση στους νέους και ευθανασία στους γέρους(πολιτικούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σκούρα τα πράγματα - αυτό με το 'Γι'αυτό και η εντολή Γιώργο ήταν σκάσε και δούλευε.Σκάσε και δούλευε μέχρι να προλάβουν και οι υπόλοιποι να διασώσουν τα φράγκα τους στην Ελβετία, όπου συνοστίζονται σαν τις Σμυρνιές στην προκυμαία.' δεν το είχα σκεφτεί... ελπίζω να μην έχεις δίκιο.
    καλό μήνα anyway!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αίτηση ψυχιατρικής εκτίμησης: