Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

H εξώπορτα της Ευρώπης

Είναι προφανές ότι το περιστέρι που κάποτε κάθησε στον Καρατζαφέρη ανήμερα Αγίου Πνεύματος, κάθησε πλέον και στο κεφάλι του καταλληλότερου. Εν είδει περιστεράς ή γαλαζοπαπαδίτσας, δεδομένων των επιρροών, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι επιτέλους βρήκαμε τη θέση μας στην Ευρώπη,που δεν είναι άλλη από τη θέση της εξώπορτας. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.
Και γιατί τόση κουβέντα για το χώρο συγκέντρωσης μεταναστών? Υπάρχου προκατ εγκαταστάσεις σε 3 υπέροχα νησιά όπου κάποτε χόρταιναν αστακό και ξύλο ανεπιθύμητοι άλλων εποχων.

30 σχόλια:

  1. Καλημέρα Θάνο,
    μ' άρεσε η ασπρόμαυρη εικόνα. Δεν χρειάζονταν καν σχόλια στη σημερινή ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλά τα λες. Αλλά ποιοσ σε ακούει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xexe ναι όντως κάτι όμορφότατα νησάκια! Ποτέ μην λες ποτέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευρώπη φρούριο με τον φασισμό και τον ρατσισμό να μεγαλώνουν πιό πολύ από ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα πάντα όσον αφορούσε τη θέση της, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Ευρώπη, πάντα πίσω ήταν. Είτε με το άρθρο 5 και την Τουρκία, είτε με αυτή τη διάταξη στο Δουβλίνο, είτε με πολλά άλλα, οι Ευρωπαίοι βλέπουν πιο μπροστά από εμάς και μας τα χώνουν κανονικότατα. Κι εμείς στην κοσμάρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. c.m., καλησπέρα, όντως περιττά τα σχόλια
    bear, μπορεί ν ακούσει το άγιο πνεύμα
    Ηfaist.;))
    Not you, έτσι δείχνει...
    Κύκνε, πάντα ήμασταν στο βλέποντας και κάνοντας.Δεν υπάρχει πρόβλεψη ούτε για το αυτονόητο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θανούλη η αντιπαράθεση των εικόνων είναι άπαιχτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. έτσι νομίζω κι εγώ, απλά αλλάξαμε βάρκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σ'ακούμε Θάνο,τι θες να γίνει με το θέμα αυτό;τι να κάνουμε;χωρίς να σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πάλι καλά που δεν είχαμε ποτέ φούρνους γιατί κάποιοι θα έμπαιναν στον πειρασμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ πάντως είδα ότι το περιστέρι τους κατακουτσούλησε γι' αυτό η επιφοίτηση τους ήρθε για νέους φόρους!

    Καλημέρα Thano :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. o.g.,παρότι υπέρμαχος του χριστιανισμού και της Εκκλησίας, επιμένεις να βλέπεις με φοβία τον ξεβράκωτο πλησίον σου.Τελικά όλοι εσείς με τις πολλές μετάνοιες και τις δυνατές προσευχές, που θεωρείτε το χριστιανισμό παγκόσμια προνομιούχα ελίτ, είστε τα πιο μισαλλόδοξα πλάσματα που δεν πιστεύετε παρά μόνο για να σώσετε το δικό σας το τομάρι.
    Η ομελέτα που μου προτείνεις έχει κατά 7% κλούβια αυγά και ζέχνει. Λυπάμαι, αλλά δε θα πάρω.Να φτύσεις και τα τσόφλια...ελπίζω να μη βρεθείς ποτέ στη θέση το σπασμένο αυγό να ναι το δικό σου κεφάλι.Γι αυτόν που καταστρέφεται, η απώλεια είναι 100%. Οι άνθρωποι δε μπορούν να ναι αριθμοί και οι ζωές τσόφλια.
    mahlerako, είναι να μην βάλει πακιστανός μήλο στο στόμα.Κατευθείαν με πατάτες
    κακέ λύκε, ώστε το δες κι εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Eγώ πάλι θα έλεγα ότι μάλλον έχουμε γίνει η πίσω πόρτα της Ευρώπης :-Ρ

    Πάντα το έλεγαν οι φράγκοι ανθέλληνες ότι έχουμε ταλέντο στο θέμα κι εμείς δεν τους πιστεύαμε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστώ πολύ για τους χαρακτηρισμούς...μάλλον χαρακτηρίζουν την ιδεοληπτική σου τύφλωση,λυπάμαι και είχα καλύτερη εικόνα για σένα.
    Εμείς όπως μας αποκαλείς έχουμε δώσει πολλά ώστε αυτοί οι άνθρωποι να βρεθούν σε καλύτερη μοίρα,το να έρθουν όλοι στην Ελλάδα (γιατί αυτό επιχειρήται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες) δεν λύνει το πρόβλημα!Μάλλον σες μερικά χρόνια απλώς θα γίνει και η χώρα μας σαν τρις δικές τους,οι δε Έλληνες είτε θα μεταναστεύσουν είτε θα αφομιωθούν από το Ισλάμ...
    Λύση εξακολουθείς να μην προτείνεις,είσαι υπέρ δηλαδή φαντάζομαι να μαπίνει ελεύθερα ο καθένας,ανεξάρτητα από τον αριθμό,από το που κτλ,να του παρέχετε οτιδήποτε και να κάθεται όσο θέλει.
    Δεν προτείνω τίποτα πιο ακραίο από την μεταναστευτική πολιτική της Γερμανίας (για παράδειγμα)!
    Και μιας και ανέφερες με τον γνωστό κουραστικό και λαϊκίστικο τρόπο την εκκλησία ξέρεις πόσες φορές μόνο ΜΟΝΟ η εκκλησία τους έχει περιλθάψει;θα έλεγα ότι είναι ο μοναδικός φορέας που νοιάστηκε!και μην νομίζεις ότι η κάθε ενορία είναι πλούσια ή η κάθε μητρόπολη,δεν είναι όλες σαν την Αττικής!ή μήπως η Εκκήσία δεν έχει άλλο έργο;ξέρω περιπτώσεις που εκκλησιαστικά ιδρύματα δεν είχαν να ταίσουν γέροντες και γριές επειδή όλα πήγαν σε λαθρομετανάστες.
    Και μην μου πεις πάλι για τις μίτρες των δεσποτάδων,όλες μαζί πάνω από 80000 ευρώ δεν πιάνουν και όλη την περιουσία της Εκκλησίας να δόσουμε πάνω από ένα χρόνο δεν μπορούν να χορτάσουν όλους τους λαθραίους που έρχονται.
    Μην πω για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και το τεράστιο έργο που κάνει στην Αφρική!πόσες χιλιάδες ανθρώπων έχουν σωθεί ανεξάρτητα από χρώμα και φυλή;πόσες φορές έχουν σταματήσει συρράξεις μεταξύ φυλών;
    Και όχι όπως το έκαναν οι δυτικοί άποικοι αφού όσους δεν εσφαξαν ή έκαναν δούλους αλλά με την πραγματική χριστιανική έννοια!
    Και μάθε να μιλάς καλύτερα αγενέστατε!εγώ δεν σε πρόσβαλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ότι έτσι ενισχύεις το δουλεμπόριο δεν σου πέρασε από το μυαλό;το ότι έτσι ενισχύεις το νταβατζιλίκι δεν σου πέρασε από το μυαλό;το ότι έτσι ενισχύεις το γενικότερο έγκλημα;ε;μόνο ψευτοανθρωπιστικά σοφίσματα έχεις να αντιπαραβάλεις.
    Το θέμα είναι πως αυτές οι χώρες έφτασαν στην κατάσταση αυτή και πως αυτή η κατάσταση θα αλλάξει!
    Ποιος φταίει;τόσο θρησκειοκοινωνικές ιδεοληψίες των κοινωνιών τους όσο και κυρίως η δυτική πολιτική στις χώρες αυτές!Μόνο με γενικό σχέδιο λύνεται το πρόβλημα!και σίγουρα όχι με το να έρθουν όλοι εδώ!
    Και δεν είδα να λες τίποτα για την υπόλοιπη Ευρώπη,τίποτα για την Ιταλία και την Μάλτα ή την Ισπανία!τίποτα για την Ολλανδία που ουσιαστικά πιέζει όλοι οι λαθρομετανάστες που μπαίνουν στη Ευρώπη να προωθούνται ουσιαστικά στην Ελλάδα!Ξέρεις πόσο στοιχίζει η επαναπροώθηση στις χώρες τους;απλά δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνει αυτό,άρα όλοι εδώ θα μένουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η άθλια συμπεριφορά σου με έκανε να χάσω πάσα ιδέα για σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το ότι γίνονται το καλύτερο εργαλείο στα χέρια ξένων παραγόντων δεν σου πέρασε από το μυαλό;ήδη αυτό έχει γίνει!ο Τουρκούτ Οζάλ το είχε πει "η Ελλάδα;τους στέλνουμε 2000000 μετανάστες και τέλειωσε το ζήτημα".Το ότι με την παραμικρή φωνή από Σαουδική Αραβία όλοι αυτοί ξεσηκωνονται δεν σου πέρασε από το μυαλό;ε;το ότι η Ισλαμική και Αραβική συνδιάσκεψη παίρνει πάντα ανθελληνικές θέσεις δεν σου πέρασε από το μυαλό;
    Για ξύπνα λίγο και δες γύρω σου τι γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε πολλά blogs γίνεται κουβέντα για το θέμα και τελικά στο τέλος γίνεται ένας μικρός τσακωμός...
    THANO, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι οι δύο εικόνες που έβαλες περιγράφουν δύο τελείως διαφορετικές πραγματικότητες με μόνο κοινό σημείο την επιθυμία των ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή. Αν φυσικά πάρουμε αυτό σαν αφετηρία, μπορούμε να συζητήσουμε ψύχραιμα για μετανάστευση και παράνομη μετανάστευση.
    Το δικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν αποκτήσαμε έγκαιρα μεταναστευτική πολιτική. Αδιαφορήσαμε, εκμεταλλευθήκαμε ανθρώπους που ήρθαν να κάνουν τις δουλειές που δεν θέλαμε και στο τέλος εγκλωβιστήκαμε με το να γίνουμε η αποθήκη απελπισμένων για λογαριασμό όλης της Ευρώπης. Ώστε οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ να μπορούν πιο εύκολα να εφαρμόζουν τη δική τους μεταναστευτική πολιτική. Αντίστοιχο πρόβλημα έχει και η Ισπανία, η Μάλτα, η Πορτογαλία. Όλες στην άκρη της Ευρώπης κοντά σε ακτές από όπου ξεκινούν οι μετανάστες.
    Κατά τη γνώμη μου, ποτέ δεν είναι αργά να εφαρμόσεις μεταναστευτική πολιτική, αρκεί να αφήσεις στην άκρη τις μπαρούφες που εκτοξεύονται από αριστερά και δεξιά. Κυριολεκτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. apo θα συμφωνήσω με την άποψή σου ιδίως στο θέμα της εκμετάλλευσης και να προσθέσω ότι υποστηρίζοντας απόψεις υπέρ της απραξίας ή του δεχόμαστε όποιον και όσους να'ναι τότε μόνο το δουλεμπόριο και την εντόπια εκμετάλλευση ενισχύουμε.Το πρόβλημα έχει πολλές πτυχές,που βασικά μπορεί να χωριστεί σε δύο:α)την στάση της δύσης απέναντι στις χώρες αυτές,β)την καθεαυτό αντιμετώπιση του θέματος,που αποτελεσματική θα είναι μόνο αν είναι κοινή ευρωπαϊκή απόφαση και όχι όπως και σήμερα που οι βόρριοι κάνουν τα πάντα για να μετατρέψουν απλώς την χώρα μας και άλλες σε αποθήκες (δείτε νόμος απαναπροώθησης).Το πρόβλημα για την χώρα μας είναι πολύ μεγαλύτερο απ'ότι στις άλλες που ανέφερες,γιατί μην ξεχνάμε ότι προωθούνται συστηματικά από την Τουρκία και εύκολα γίνονται παιχνίδι στα χέρια τόσο της Τουρκίας και της Σ.Αραβίας όσο και στα χέρια "φίλων και συμμάχων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Apos, νομίζω ότι δε διαφωνούμε σε κάτι.
    Σαφώς οι συνθήκες ήταν διαφορετικές στις 2 φώτο, η απελπισία όμως, η ανέχεια και η ελπίδα δεν παύουν να αποτελούν κοινό παρονομαστή.
    Με ενοχλούν όμως απίστευτα ορισμένα πράγματα:
    1.Από το 1992 μέχρι και σήμερα, η μεταναστευτική πολιτική ήταν πρακτικά ανύπαρκτη
    2.Ελήφθησαν αποφάσεις κατόπιν πολιτικής πίεσης λόγω της ανόδου ενός ακροδεξιού κόμματος με ανάλογη ρητορική και όχι κατόπιν μελέτης και ορθολογικού σχεδιασμού
    3.Θυμηθήκαμε ότι γεμίσαμε μετανάστες κατόπιν 17 ετών συνεχούς και ανηλεούς εκμετάλλευσης τους.Και μπορεί να μη μας πείραζε να γεμίζαμε με 200000 ξανθές πουτάνες, μας ενοχλούν οι μουσουλμάνοι, οι μαύροι κι ότι ξεφεύγει από το ελληνοχριστιανικό πρότυπο
    4.Με ενοχλεί η εικόνα στιβαγμένων ανθρώπων σε στρατόπεδα για μήνες ή και χρόνο
    5.Οι μετανάστες τις δοσοληψίες τους τισ κάνουν με τους γηγενείς. αυτοί τους δίνουν εργασία, τους νοικιάζουν τρώγλες, τους παζαρεύουν και τους βγάζουν στο κλαρί
    Απλά για να θυμόμαστε ότι είμαστε όλοισυνυπεύθυνοι γι αυτό το μαύρο χάλι
    Ο.G., η γνώμη σου για μένα με αφήνει παγερά αδιάφορο.Δεν έχω σκοπό ούτε τις δημόσιες σχέσεις, ούτε τα προξενιά σε ατυχήσαντα αγοράκια ούτε κατέχω το αλάθητο για να νουθετώ παραπλανημένες ψυχές.
    Ο σεβασμός δε φαίνεται από τις λέξεις, αλλά από το γεγονός πως μπορείς ελεύθερα να εκφράζεσαι εδώ.Βλέπεις αγόρι μου, εγώ δε λογοκρίνω τα σχόλια στο blog.
    Θα επαναλάβω όμως ότι η χριστιανική σου ηθική είναι βαθύτατα υποκριτική.
    Ότι υπάρχει φοβία για παγκόσμιες συνωμοσίες, άρα βλέπεις τους μετανάστες, νομίμους ή μη εξ ορισμού ως ανθέλληνες.
    Το πως θα μιλάω εδώ μέσα, δε θα το καθορίσεις εσύ.Αν δε γουστάρεις μην ξαναμπείς, είναι απλό
    Η ελεημοσύνη δε λύνει τα προβλήματα ούτε των ανθρώπων ούτε των κοινωνιών, ειδικά όταν δεν κοστίζει τίποτα.
    και να μου θυμίσεις ποια ακριβώς θέματα προώθησε αυτή η κυβέρνηση στην Ευρώπη μέχρι σήμερα για το θέμα της μετανάστευσης.
    ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟ ΥΦΟΣ ΣΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΦΙΛΑΡΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο.G., ακόμα κι αν υπάρχουν πράγματα που έχεις δίκιο, όταν παντού γύρω σου διαπιστώνεις υποχθόνιες συνομωσίες, από τις γκεϊ οργανώσεις και τους οικολόγους, μέχρι τους κουμουνιστές, τους Εβραίους, τον Σόρος, το Ισλάμ και την μετεμψύχωση του Σαλαντίν, αυτό το δίκιο φίλε το χάνεις.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σώπα ρε θα σε αφήνω να με βρίζεις και δεν θα απαντάω!το ότι είσαι άσχετος με την πολιτική και την γεωπολιτική είναι ένα πρόβλημα οπότε δεν καταλαβαίνεις τι λέω.Την ηθική μου δεν σου επιτρέπω να την αμφισβητείς,τώρα τα άλλα περί προξενιών μάλλον σε κάνουν αστείο!Ανάθεμα κι αν διάβασες αυτά που έγραψα,ανάθεμα κι αν κατάλαβες!τι είναι αυτά που πλάθεις με το νου σου και λες για μένα;έλεος!
    Όσο για τα σχόλια εξήγησα εκατό χιλιάδες φορές ότι στο blog έχω πρόβλημα με τα σχόλια!τι άλλο να κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και καλά εγώ είμαι όλα αυτά (ενώ εσύ ο καλός...),την άποψή σου για την αντιμετώπιση του θέματος δεν μας την είπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. άντε τράβα σε κανένα ψυχίατρο να σε δει, που την είδες καθηγητής γεωπολιτικής και πάπας της συνομωσιολογίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οκ
    για σημερα ειναι το δευτερο κατα σειρα Post σε διαφορετικο blogg Που καταληγει σε μαδομουνι.
    τι λεγαμε?
    α ναι!
    στη Σπιναλογκα αδερφες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. aunt Donna, και post για τους κορμορανους του Πηνειού να κάνω, με τον O.G. θα μαλώσω από συνήθεια και μόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Owain Glyndwr παντού εισαι τελικά???
    πω πω πω ....
    αυτη η Δεξιά σκέτο FBI ειναι
    χαχαχααχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο φίλος σου ο Βαλλιανάτος με τον Δημητρά μου δάνεισαν το Παρατηρητήριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αίτηση ψυχιατρικής εκτίμησης: