Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Οι 10 'μεγάλοι' ΄ΕΛΛΗΝΕΣ'


Με αφορμή την εκπομπή στο SKY και με δεδομένη την αντίληψη ότι η ιστορία έχει εκτός από ήρωες και καθάρματα, κυρίως καθάρματα, επέλεξα τους 10 σημαντικότερους ανθρώπους που συνέβαλαν στη μορφή, την έκταση και τη νοοτροπία της 'σύγχρονης' -ο Θεός να την κάνει- Ελλάδας.



  1. ΜΩΑΜΕΘ Β΄ο Πορθητής : είχε την ευλογία να πιάσει το 'σάπιο μήλο' που έπεσε στα χέρια του... μα δεν είναι Έλληνας, θα πεις...γιατί μήπως ήταν ο Μέγας Κωνσταντίνος ο παιδοκτόνος? Αν δεν ήταν βρε αυτός θα καταλαβαίναμε ότι είμαστε Έλληνες? Άσε που οδήγησε χιλιάδες Ελλήνων στρατιωτών με επιτυχία έναντι των μισθοφόρων της ΄Πόλης'. Κρυπτοάγιος της ορθόδοξης Εκκλησίας και προστάτης της, τα φιρμάνια του ακόμα χαρίζουν ευμάρεια και λίμνες στους μοναχούς. Παρεπιπτόντως, μέγας fun του Μεγαλέξαντρου (δεν είχε γεννηθεί ακόμα η Καλομοίρα), οδήγησε με τους διαδόχους του το Ισλάμ διά πυρός και σιδήρου μέχρι τις παρυφές της Βιέννης. Λίγο ακόμα και ο Μότσαρτ θα ταν γιουσουφάκι... Θα τον προλογήσει ο ηγούμενος Εφραίμ...



2. Αλή πασάς : πρόδρομος της ελληνικής επανάστασης, γαμούσε κι έδερνε, παρέα με τους μέλλοντες επαναστάτες. Αδίστακτος , δίκην Μητσοτάκη, ηγέτης. Ξαπόστειλε με τα ΜΑΤ της εποχής τους ηρωϊκούς, πλην πλιατσικολόγους και πρόδρομους των σημερινών διοδίων Σουλιώτες. Προστάτευσε τον ΄λιακόπουλο΄της εποχής Κοσμά τον Αιτωλό. Μουσουλμάνος κατά λάθος, λόγω εποχής. Αν είχε έρθει πριν 20 χρόνια ξυπόλυτος απ το Τεπελένι στα Γιάννενα, θα τον είχαμε βαφτίσει και θα δούλευε εν Χριστώ και άνευ ΟΓΑ στο χωραφάκι μας. Σήκωσε κεφάλι και το φαγε, ενώ υπό σύγχρονες συνθήκες μπορεί να ξαναγινόταν υπουργός, υγείας π.χ...... Προλογίζει ο Αβραμόπουλος



3.Μαυρομιχαλαίοι με προτίμηση τον Ηλία , το Ρουβά της εποχής


Μανιάτες αγωνιστές, αλλά άρχουσα τάξη επί τουρκοκρατίας, υπέρμαχοι της παροιμίας κάλιο πρώτος στο χωριό (κρατίδιο), παρά δεύτερος στην πόλη(αυτοκρατορία). Έλα όμως που φέραν για δήμαρχο ένα ρωσοπόντιο, το Γιαννάκη και τον φάγαν λάχανο στ' Ανάπαλι. Μέθοδος που υιοθετούν και οι νέες τρομ. οργανώσεις: δείχνουμε τα πρόσωπα, δε φοβόμαστε αστυνομία και κάμερες(τότε οι ρουφιάνοι). Πρωτεργάτες στην εξαργύρωση των αγώνων με εξουσία. Προλογίζουν ήρωες του πολυτεχνείου.























4.Στρατηγός Μακρυγιάννης : ήρωας της επανάστασης, τελείωσε την πολιτική του καριέρα ζάμπλουτος με κάτι παλιοοικόπεδα κάτω απ την Ακρόπολη( να θυμάσαι πως ο Πλαστήρας δεν άφησε περιουσία επαρκή ούτε για την κηδεία του). Δι αυτά πολεμήσαμεν, για να τα πουλάμε μόνοι μας τ αρχαία. Σίγουρα θα τον εθαύμασε ο Μητσοτάκης. Πρωτεργάτης στην εξαργύρωση των αγώνων με περιουσία.Μαζί , ας θαυμάσουμε και τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, του οποίου το άλογο κόντεψε να σκάσει μετά το πλιάτσικο από τη σφαγή στην Τρίπολη.Προλογίζει ο Βουλγαράκης και ο Ρουσόπουλος αντίστοιχα.








5. Βασιλεύς Κωνσταντινος Ά : Πρωτεργάτης του επαναδιορισμού στο ευρύτερο δημόσιο. 2 φορές των προσλάβαμε, 2 φορές τον απολύσαμε. Διαταραχές προσανατολισμού στους βαλκανικούς, παραλίγο να 'χαμε συμπρωτεύουσα το Μοναστήρι. Στο μικρασιατικό εφάρμοσε το δόγμα ΄'οσο πιο βαθειά, τόσο πιο καλά'.Διόρισε αρχιστρατηγο άνθρωπο που ήταν ήδη αιχμάλωτος πολέμου. Τον έφαγε η μαύρη ξενιτιά τον δούκα της Σπάρτης. Προλογίζει ο Λυκουρέζος.


6. Ι.Μεταξάς :Είπε ένα όχι και το σωσε. Σ' αυτόν το φασίστα οφείλουμε τις παρελάσεις και τη συναφή αρχαιολαγνεία. Πρόδρομος των επερχόμενων στρατιωτικών εθνοσωτήρων και πρώτος διδάξας. Προλογίζει ο Πλεύρης.


7. Ο ανώνυμος Ταγματασφαλίτης και Γερμανοτσολιάς, επί κατοχικής κυβερνήσεως Ράλλη.


Τεράστια η συμβολή του στη διαφύλλαξη της τάξης υπέρ των ευυπόληπτων κατοίκων της κατοχικής Αθήνας(σου θυμίζει κάτι?). Σε συνεργασία με τους φιλήσυχους αστούς, προγόνους σημερινών δημοσιογράφων, βουλευτών κλπ, συνέβαλαν στη μεταπολεμική ευμάρεια των πρώην μαυραγοριτών και στην ομαλή ανάληψη της εξουσίας από μη αντιδραστικά στοιχεία. Είναι η μαγιά του μεταπολεμικού κράτους. Προλογίζει ο Πρεπεντέρης.




8. Κ. Καραμανλής ο Α' : απόγονος τουρκόφωνων Ελλήνων της Καραμανίας. Ισχυρός και αποφασιστικός, έδωσε τη χαριστική βολή στις Ελληνικές πόλεις και στο περιβάλλον, μετά από μυστική συμφωνία με τους δρυίδες για παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στα δένδρα. Ανδρωσε τη νέα αστική τάξη των λαδέμπορων, των εργολάβων, των αεριτζίδων. Διφορούμενος. Προλογίζει ο Λιάπης.




9. Παπαδόπουλος Γεώργιος : ο πρωτεργάτης του κοινωνικού τουρισμού σε άγονα νησιά με παροχές σε αστακό και ρετσινόλαδο. Αποσυμφόρησε τον ταλαίπωρο ΄Εβρο από τα άρματα μάχης. Αποκατέστησε την τιμή του προτεκτοράτου. Ανακούφισε τους φιλήσυχους πολίτες. Έφτιαξε δρόμους και πήγε φως σε χωριά για να πηγαίνει ο χωροφύλακας πιο άνετα. Αποκατέστησε το παλιό σπορ της ρουφιανιάς. Επανέφερε το κύρος της αστυνομίας. Άνδρωσε μια γενιά πολιτικών.Φύλαξε την Κύπρο σου,για να χεις τη μισή. Προλογίζει ο μπάρμπας μου ο Γιώργος....










10. Μητσοτάκης : επί πρωθυπουργίας σου μου κόλλησε το στομάχι στην πλάτη από την πείνα. Θα μου μείνεις αλησμόνητος..... Ο άνθρωπος που περίμενε τους άλλους να πεθάνουν για να ξαναγράψει τη δική του ιστορική εκδοχή. Άρχων της αποστασίας , θιασώτης της εκ των υστέρων αποτυχημένης ασύδωτης αγοράς. Νεποτισμός σ'όλο του το μεγαλείο. Φαν του κρητικού χόρτου.Προλογίζει η μέλλουσα πρωθυπουργός.






Άρχεται η ψηφοφορία!!!!!!!!!!!

44 σχόλια:

  1. Ψηφίζω Μητσοτάκη! Τι κορυφαίο ποστ. Απορώ πού τα σκέφτηκες όλα αυτά. Το έχεις μελετήσει καλά! Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΚΝΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΔΕΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΣΣΕ.ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΤΗΛ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΓΡΑΦΕ!!!
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ.
    ΘΕΛΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.....!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Καραμανλής ο Α' είναι στην τελευταία φωτογραφία στο βάθος;!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά που λες στερούνται ιστορικής ακρίβειας,για την ακρίβεια είναι προϊόν πολιτικής και ιστορικής ιδεοληψίας!Πριν βγεις να πεις ό,τι να ΄ναι αρκεί να'ναι aristero και λαϊκίστικο, καλό θα ήταν να διαβάσεις λίγο ιστορία πρώτα και πριν αρχίσεις να μου λες το γνωστό και χιλιοειπωμένο από aristerous,όχι δεν εννοώ αυτή των σχολικών εγχειριδίων,αν και τα ελληνικά ήταν από τα πιο αντικειμενικά της Ευρώπης.Έγραψες μόνο κάποια αρνητικά και τίποτε άλλο.Δεν θα κάτσω να γράψω για τον κάθεναν από αυτούς που συκοφαντείς,αν θες ευχαρίστως να σου τεκμηριώσω άποψη μέσω mail αλλά αυτά που γράφεις για τον Μακρυγιάννη ξεφεύγουν από την ιδεολογικοποίηση της ιστορίας και γίνονται για κλάματα.Αλήθεια δεν σε ενόχλησε που ο Λαζόπουλος βρέθηκε στους 100 μεγαλύτερους Έλληνες;ή μήπως ήθελες και τον Φασουλή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @O.G.: 1.Eυχαριστώ για την τιμή που μου κάνεις να με διαβάζεις.
    2.Ιστορία διάβασα κυρίως στο στρατό και μάλιστα εκδόσεις του Γ.Ε.Σ.Έκτοτε, δημιούργησα μια βιβλιοθήκη με το υστέρημά μου για την οποία είμαι περήφανος.
    3.Όπως θα διαπίστωσες, διαφωνώ σε πολλά από τα ποστ σου, ουδέποτε όμως σε χαρακτήρισα εμπαθή ή δεξιό.
    4.Δεν είμαι ενταγμένος σε πολιτικά κόματα.Από τη δουλειά μου έμαθα πως το παν είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ισότητα. Προέρχομαι για την ακρίβεια από οικογένεια χουντοδεξιών, παλαίμαχων κομάντο του εμφυλίου
    5.Αλίμονο αν περίμενα από το σχολείο να μου μάθει ιστορία.
    6.Το να είναι ο Λαζόπουλος στους 100 μεγάλους μου φαίνεται τόσο αστείο, όσο και η υποψηφιότητα της Σαρή για βουλευτής. Με ενοχλεί απίστευτα όμως να βλέπω παράλληλα και τον Παπαδόπουλο. Αυτές οι αντιφάσεις με οδήγησαν να κάνω αυτό το ποστ με το σκοπτικό και σίγουρα όχι εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
    7.Να μου επιτρέπεις να έχω προσωπική άποψη κι ας τη θεωρείς λάθος, σε δημοκρατία ζούμε νομίζω
    8.Η αγιοποίηση των ανθρώπων, έστω και των ηρώων με βρίσκει αντίθετο.Ο ηρωϊσμός, που στους αγωνιστές του '21 είναι δεδομένος, δεν αρκεί για να συγχωρήσει τα μετέπειτα σφάλματά τους και τις αδυναμίες τους.
    9.Σχολιάζω δεξιούς γιατί μέχρι το '81 ταυτίζονται με την εξουσία, άρα αυτοί καθορίζουν τη μοίρα της χώρας και τις ζωές των ανθρώπων. Αυτό δεν αφήνει την αριστερά στο απυρόβλητο, αλλά τη βάζει σε δεύτερη μοίρα.
    10.Βασίστηκα σε αρνητικά και μόνο και τα συσχέτισα έμμεσα με τη σημερινή πραγματικότητα γιατί πιστεύω πως οι άνθρωποι μαθαίνουν από τα λάθη τους και όχι από μια ιστορία εσωστρεφή, ναρκισιστική, εξιδανικευμένη.
    11.Τα ανωτέρω είναι μεν η μία πλευρά, η αρνητική και στους περισσότερους υπάρχει και σαφής θετική, αλλά είναι ανιστόρητα σ'όσους επιμένουν να φορούν παροπίδες.Ποιον πιστεύεις ότι έθιξα? το Μεταξά, τον Παπαδόπουλο, το Βασιλέα ή μήπως τον Μητσοτάκη?
    12.Είναι ψέμα η εκκλησιαστική περιουσία, η εκπαίδευση αγωνιστών στην αυλή του Αλή πασά, η δολοφονία του, άστω αυταρχικού, Καποδίστρια,το πλιάτσικο της Τρίπολης, η περιουσία του Μακρυγιάννη-δεν είπα ότι τα κλεψε,ίσως του άξιζαν όπως και σε χιλιάδες αγωνιστές- η εμμονή του Κων/νου για το Μοναστήρι και η μεταστροφή της στάσης των συμμάχων μετά την επάνοδό του, το φασιστικό καθεστώς του Μεταξά, οι ταγματασφαλίτες, οι τσιμεντουπόλεις, οι αποξηραμένες λίμνες -που πληρώνουμε για να ξαναφτιάξουμε- η αθλιότητα της Χούντας και το πραξικόπημα του Σαμψών ή το ότι δούλευα σπουδάζοντας με μόλις άνεργο πατέρα όταν οι κολητοί σου τρέχαν πίσω από τη φούστα της Νατάσσας για ν αρπάξουν κανένα διδακτορικό??????????????????????????????
    Η λογική σου παραμένει όπως και με την 'απόβαση' των κρητών αγροτών? το οτι ήταν υποκεινούμενες εξανεμίζει το πρόβλημα?
    Ο κόσμος πεινάει φίλε, εξετάζω αρρώστους 80 χρ. που δεν έχουν 2 ευρω να γυρίσουν σπίτι τους, που έχουν χάσει την ελπίδα και την αξιοπρέπεια στο πέρας της ζωής τους, που πολέμησαν το '40 και πήραν τ αρχίδια τους, που πήγαν στο μητροπολίτη για βοήθεια και τους πέταξε με τις κλωτσιές έξω, που φύγαν απ τη χώρα τους ξυπόλητοι γυρεύοντας αξιοπρέπεια, που βάλαν τα πτυχία στν κόλο γιατί δεν είχαν μπάρμπα στο υπουργείο, που πήγαν φανταροι στο Καστελόριζο και το Φαρμακονήσι, που ζουν με 50 στρέμματα χωράφι χωρίς να χρωστούν σε καμία γαμοτράπεζα. Τους εθνοσωτήρες σου τους έχω ειλικρινά χεσμένους.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι επιτέλους, λίγο χιούμορ δε βλάπτει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ap: oxi re sy, o mitsotakis einai, etoimos gia eglima. gia tin kaimeni tin koroula toy to kanei.
    eytyxws den evala to Makario, giati tha m evrizes ki esy :((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τείνω να μπερδεύω το βρισίδι με το γέλιο οπότε μην ανησυχείς :P
    καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχεις μπερδέψει πολλά και άσχετα θέματα μεταξύ τους!Ναι πράγματι πολλά από αυτά που ανέφερες ούτε έτσι έγιναν ή δεν διευκρινίστηκαν ποτέ και σαφέστατα όλοι κάνουν λάθη και σαφέστατα η τελική πορεία τους μπορεί και να τους τα συγχωρέσει.Εσύ κάθεσαι και απλώς δυσφημείς.Όσο για την ταύτιση δεξιάς και εξουσίας,κάνεις λάθος να ταυτίζεις την κυβέρνηση με την εξουσία,η αριστερά είχε τεράστια δύναμη στα χέρια της και είναι υπεύθυνη για μύρια κακά.Σήμερα ο Συριζα έχει μεγαλύτερη δύναμη από την κυβέρνηση όταν με ένα νεύμα του Chepras καίγεται η χώρα.Και ναι ευτυχώς νικήσαμε στον εμφύλιο αλιώς χειρότερα από Αλβανία θα είμασταν!Ένα πράγμα έμεινε απόλυτα στα χέρια της:το πανεπιστήμιο και είδαμε πως το κατάντησε.Εμένα χαρακτήρισέ με όπως θες δεν με ενδιαφέρει.Από τις αναρτήσεις για τους Κρήτες αυτό κατάλαβες;
    Αλήθεια πως και δεν έγραψες και γι'αυτούς που αγωνιζόταν για να δώσουν την Μακεδονία στους Βούλγαρους ή για μια ενιαία,ανεξάρτητη Μακεδονία,μακριά από την ελληνική κατοχή όπως έγραφε ο Ριζοσπάστης μέχρι τον εμφύλιο.Αν τα "γαρύφαλα" έκαναν τέτοια προδοσία καλά έκαναν και κόπηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. re sy, ena post ekana, den egrapsa tin istoria toy ellinikoy ethnous se 10 tomoys.
    De tha sxoliasw ta ypoloipa, einai profaneis oi apopseis soy. Egw eimai tis sxolis oti apo emfylio enas laos vgainei xamenos. diavase k ligo ta kerkyraika toy thukididi na deis ti omorfa pou to sxoliazei.
    eipes kati gia makedonia? 'se 10 xronia to poly tha to xome ksexasei'
    kai kala, opoios exei antitheti apopsi me sena einai koumounistis? imarton.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχω πέσει από τα γέλια με το 9, 10, Τέλειο!
    Μαμάτο! χαχαχαχα!

    "ο πρωτεργάτης του κοινωνικού τουρισμού σε άγονα νησιά με παροχές σε αστακό και ρετσινόλαδο."
    Έπεσα κάτω σου λέω!

    Είσαι σωστός και στα άλλα νουμεράκια φυσικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. allo na ta diavazeis ki allo na sta lene oi idioi.na xeis ena omorfo s/ko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγγνώμη για το χαμήλωμα του επιπέδου αλλά δεν είναι κούκλος ο Μαυρομιχάλης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Arxises na mpaineis sto noima, epiteloys!!!
    Einai kai toy Aswtou simera :)))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι Ελληνικότητα του Μωάμεθ του Πορθητή ο οποίος είχε μάνα χριστιανή Ελληνίδα άρα ήταν μισός δικός μας.

    Καλά το πόστ απίστευτο πάντως, αν και διακρίνω ένα θεματάκι με το Μητσοτάκη χαχαχα.
    Όσο για τον Μαυρομιχάλη είναι τρελό κουκλί αλλά έτσι βγαίνουμε οι Μανιάτες άντρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @mahler: 1.de milame gia dna, alla mia kai to aneferes,tha deixw prosexws genetikes omoiotites tvn gyrw lawn me toys ellines me vasi to HLA. yparxei enas adelfos laos pou ton misoume thanasima :)))
    2.thema me ton mitsotaki? an itan o kapodistrias tha ginomoun maniatis...
    3.to gnvrizw ek peiras ;)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. εκ πείρας? τι είσαι παλιός μου γκόμενος? χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @mahler: mpa, tha to thymomoun.....les? :)))
    o monos anthrwpos pantws pou xerw na asxoleitai me tin opera einai o kollitos mou stin Athina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μπά, από όλων τις ζωές έφυγα όπως μπήκα, χωρίς να το καταλάβουν. Αφού έχεις και κολλητό που πάει όπερα να κανονίσουμε έξοδο. Κάτι τόσο προχώ με αυτό που έχω στο μπλόγκ μου δεν έχω να προτείνω, άλλα κάτι θα βρούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @mahler: η εξετστική σου πάλι θα κάνει φτερά και θα σου κάνω spank! αντε να στρωνεσαι λέμε!!!

    κι εγώ με μητσοτ@κη είμαι ρε γαμώτο

    και με Νίκο Καρβέλα -αν τον είχες στη λίστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @mahler: eisai o Rohamis toy erwta... o kollitos tragoudaei ki olas, paei kai wdeio, eidikotita den ton vlepw na pairnei :))
    @mad: edw xreiazetai nea kallitexniki lista, omonymi toy asmatos tis Lady 'mpikes monos sou sti mavri lista...'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. άρα είναι γιατρός?

    Και μια ς και είπα γιατρός, MADούλη όποτε θες να μου κάνεις σπάνκ το πωπουλίνο πάρε τήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Της Απόκρεω είναι σήμερα και όχι του Ασώτου που ήταν την περασμένη Κυριακή.Με τις γενετικές ομοιότητες το θέμα είναι περίπλοκο γιατί επιστημονικά σου λέω (και εμείς είμαστε ειδικότεροι από εσάς) υπάρχουν και πολλές έρευνες που δείχνουν τεράστιες διαφορές με τους γύρω.Ανάλογα τι θα εξετάσεις
    Όσο για την μάνα του Μωάμεθ ήταν χριστιανή (όπως και οι περισσότερες μανάδες των σουλτάνων) αλλά εθνικά δεν είναι γνωστό αν ήταν Ελληνίδα ή Σέρβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο λαός που μισούμε είναι οι σκοπιανοί ή οι Αλβανοί;για τους Αλβανούς δεν έχω γενετικά δεδομένα υπόψιν μου (με βάση την βιολογική ανθρωπολογία με την μία από τος δύο αλβανικές φυλές μοιάζουμε).Τώρα για τους Σκοπιανούς,έβγαλαν οι γκαραγκιόζηδες μια εργασία από κάτι πληρωμένους σκοπιανοϊσπανούς που μας βγάζει υποσαχάριους,δηλαδή συγγενείς των Αιθιόπων(βέβαια κατά την γνώμη μου είναι οι πιο όμορφοι από τους μαύρους)!Οι εργασία ήταν τόσο χάλια που την πήραν πίσω άκλαφτη...Το θέμα είναι ότι έχουν κάνει πολύ καλή προπαγάνδα και στο internet υπάρχει παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ giatros einai ki aytos....
    @O.G.: kala, exw xasei tis meres....
    vasika toys tourkous ennooysa, mallon orismenous apo aytous.oi skopianoi einai ethnos??? symfwnw gia tous toskides.
    poioi eiste oi 'éseis'?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αφού υπάρχει στη λίστα ο γκαντέμης, γκαντεμιάζει τους υπόλοιπους και φυσικά έρχεται πρώτος και με διαφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. meta to peras tis psifoforias tha akolouthisei eyxelaio...psifiste afova!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Που τους μάζεψες παιδάκι μου όλους αυτούς μαζί; Έλεος!! Είσαι αρρωστημένο μυαλό και μόνο που το σκέφτηκες και κάθισες να το γράψεις κιόλας!! Χαχαχαχαχαχα!!!!!

    Πάντως για post που έχει αναφορά στον επίτιμο...μια χαρά τα έχει πάει το Blog σου μέχρι τώρα και δεν έχει κρασάρει!!! Χεχεχχε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. o epitimos einai san to 'mati' ston arxonta twn daxtylidiwn. twra einai stramenos ston kwstaki kai paei ekei oli i grousouzia......
    sta ori st agria vouna, sta katavathia tis thalassa, ftou x3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η απόλυτη παρομοίωση...χαχαχαχαχαχαχα....ΣΩΣΤΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τον επίτιμο (ως γνήσιος καραμανλικός που είμαι) τον σιχαίνομαι τόσο ιδεολογικά όσο και για τον χαρακτήρα του αλλά γεγονός είναι ότι σε μεγάλο βαθμό έχει αδικηθεί και του έχει φορτωθεί ότι έγινε και δεν έγινε τα τελευταία διακόσια χρόνια χωρίς να του αναγνωρίσουν τίποτα καλό (π.χ. μη κατάρευση οικονομίας μετά την εποχή του λεβέντη μας του Ανδρίκου μας,που η μόνη μας έννοια και περηφάνια ως λαός ήταν που ο παππούς είχε στύση και κουτσοχάιδευε την Μιμή...αντίθετα με άλλα έθνη που ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από εμάς αλλά την κρίσιμη δεκαετία του 80 έβαλαν τον κώλο κάτω δούλεψαν και μας πέρασαν).
    Με τους Τούρκους λογικό είναι αφού μεγάλο ποσοστό είναι απόγονοι Ελλήνων.Αλλά όταν λέμε Τούρκοι πρέπει να δούμε και από ποια περιοχή πήραν τα δείγματα.Αντίθετα μογγολική συνεισφορά στην Ελλάδα δεν υπάρχει.Σε γενικές γραμμές πάντως δεν ισχύει αυτό,κάνοντας μια σούμα των ερευνών οι πιο κοντινοί μας είναι οι νοτιοϊταλοί από τη μια με κάποιους ισπανικούς και γαλλικούς πληθυσμούς και οι σλαβομακεδόνες με τους Σέρβους από την άλλη.Όμως όταν λέμε κοντινοί μας υπάρχει μεγάλη συζήτηση αλλά θα τα πούμε όταν κάνει την ανάρτηση καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ένα πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι όταν τον ρώτησε μια δημοσιογράφος ποια είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά του στον τόπο αυτός δεν είπε τίποτα που να έχει σχέση με τα 500 χρόνια που ήταν υπουργός ή με την πρωθυπουργική του θητεία αλλά ότι είπε ότι με τις ενέργειές του δεν έγινε εμφύλιος στην Κρήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ mallon ennoei ti minwiki kriti. itan o monos pou glitwse ap to tsounami.
    min pairneis fora, krata ti gnwmi sou otan tha xw post analogou yfous k sti swsti wra. kali sou mera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και ποιους θα διαλέξεις για να παρουσιάσουν αυτούς τους δέκα έλληνες;
    (είμαι βέβαιος ότι με το χιούμορ που διαθέτεις θα κάνεις καλύτερη επιλογή από τον ECO-ΣΚΑΙ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Thano na'sai kala, m'ekanes kai gelasa! Kai, mia kai eimai kai istorikos (prin me vgalei adiavasti o filos OG) se vrisko kai enimeromeno kai xioumorista ki as mi simfonoun oloi mazi sou. Xalali tous.
    Tora i erotisi einai, boro na psifiso pano apo mia fora????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Lalu με τα γεγονότα που αναφέρει λίγο διαφώνησα.Με τον τρόπο που τα αναφέρει και με τα συμπεράσματα που βγάζει διαφώνησα.Δεν είπα ότι είναι άσχετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. An diafoneis me ta gegonota, me to ifos kai me ta siberasmata de menei kai tipota me to opoio simfoneis!
    Alla afto den einai kai kako. An simfonousame oloi, tha teleionan oi sizitiseis para poli grigora kai tha variomastan aforita.
    Kai poli m'aresei to Welsh alias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Είναι ψαγμένο το άρθρο σου και αυτό μου αρέσει.

    Το βρίσκω έξυπνο.

    Πάντως στο ΣΚΑΙ στις 23:00 έχει το δεύτερο μέρος...

    Καλή σου εβδομάδα.

    Κώστας
    vloutis.wordpress.com
    vloutis.blogpot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @lalu:na sai kala... panw apo mia fora? e, logw adynamias, sou epitrepw....
    @kwsta eyxaristw.episis kali evdomada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πάρα πολύ καλό το ποστ σου και σαφώς ανώτερο από τη γελοιωδέστατη ψηφοφορία του ΣΚΑΙ!

    Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Και διαβάζοντας και τα σχόλια συμφωνώ ότι έχουμε πολύ μεγαλύτερη ανάγκη να μάθουμε για τα αίσχη της ιστορίας μας που μας κατάντησαν στα σημερινά χάλια παρά να λιβανίζουμε τους διάφορους "εθνάρχες", "εθνοσωτήρες", "αγωνιστές", "ήρωες" και "αγίους" της δεξιάς και της αριστεράς που μας έχουν φορτώσει στο κεφάλι τόσα χρόνια - με αποκορύφωμα τις εντελώς απαράδεκτες και ανιστόρητες αγιογραφίες ιστορικών προσωπικοτήτων τις οποίες ανέλαβε ο (μέχρι τώρα σοβαρός) ΣΚΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χαχαχα... Άπαικτο το κείμενο, και ως προς το ύφος και γι αυτά που γράφεις.

    Αν πρέπει να ψηφίσω πολιτικά προτιμώ τον ανώνυμο ταγμασφαλίτη. Η προσφορά του φαίνεται από τη διαιώνιση της νοοτροπίας του αφού εξηντατόσα χρόνια μετά την αποχώρηση των Γερμανών βρίσκουμε συχνά μπροστά μας ταγμασφαλίτες του συστήματος. Δυσυτχώς επειδή παραμένει ανώνυμος (και καθημερινός) δεν έχει αναγνωριστεί αρκετά ο ρόλος του. Όλοι προτιμούν τις "φίρμες" ;-)

    Πιο ανθρώπινα βεβαίως και ψηφίζω τον Eliassssss, όπως λέμε Sakisssssss.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @g.s.h : νομίζω συμπίπτουμε πλήρως...
    @colourfulmind : νομίζω είναι σωστή η επιλογή, είναι η πολιτική μας προέχουσα κληρονομιά... ο γαμών και δέρνων νικά, υπέρ πίστεως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αίτηση ψυχιατρικής εκτίμησης: